torsdag 9 augusti 2012

Torsdagsfirande ;)

Torsdag idag och snart har halva min semester gått och hela sambons.. Så vi lyxade till det med mumsig mat som Patrick hittade i en recepttidning, och med lite ändring så blev det en supersmarrig LCHF-måltid..

Recept kommer här under, men först skall jag berätta att i tisdags när jag hade vägdag så blev jag glatt överraskad.. Vågen visade ett minus på 1,3 kg på en vecka.. Om jag är nöjd?? Skoja!!! =)

Och så recept på allt detta gott som ligger på denna tallrik:
Det som är på tallriken är baconinlindad sparris som jag antar att jag inte behöver ge recept på och likaså Ryggbiffen högst upp, den kryddar ni och steker så hårt som ni vill ha det, men de andra "grejerna" ni ser skall ni få recept på..

RÖDLÖKSMARMELAD

4 personer

3 rödlökar
1 msk olivolja
3 msk vinäger
3 msk stevia
1 krm salt

Skiva löken tunt.. Fräs den i oljan tills den mjuknat.. Tillsätt vinäger och stevia.. Koka under lock i 15 minuter.. Rör någon gång under tiden..
Fortsätt koka utan lock på svag värme tills den börjat tjockna.. 
Smaka av med lite salt.. Låt kallna..

SENAPSSVÄNGD ISBERGSSALLAD

4 personer

1 litet isbergssalladshuvud
1 liten bit purjolök
1 litet knippe dill

Senapsdressing:
2 msk stevia
3 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
1 dl matolja
salt efter smak
vitpeppar
1 dl finhackad dill

Skiva salladen tunt, skölj i kallt vatten och slunga den i en salladsslunga eller i en ren handduk.. Det är viktigt att salladen blir riktigt torr..
Dressing:Blanda stevia, senap och vinäger.. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning, smaka av med salt och peppar, vänd ner dillen..
Blanda sallad, purjolök (skuren i ringar) och dressing precis före servering.. Toppa med dill..

KANTARELL- OCH BLOMKÅLSRISSALLAD MED SIDFLÄSK

4 portioner..

4 dl riven blomkål
200 g kantareller
smör
salt & peppar
300 g sidfläsk
1 paprika
1 gul lök
1 msk balsamvinäger 
(vet inte vad som sägs angående lchf vad det gäller balsamvinäger, men det blir ju inte så mycket när man delar detta på 4)
några nävar rucola
75 g ädelost

Dela kantarellerna om de är stora.. Stek hastigt i smör i omgångar på hög värme.. Salta och peppra och lägg åt sidan..
Skär fläsk och paprika i bitar, dela och skiva löken.. Stek allt i omgångar, tillsätt balsamvinägern..
Rör ner kantareller och rucola..
Koka upp vatten och salt och låt den rivna blomkålen i stort sett bara vända i vattnet..
Blanda allt och lägg upp på ett uppläggningsfat, smula över ädelosten..

Allt detta var hur gott som helst så gör det gärna och jag önskar smaklig måltid..

Kram Mia

3 kommentarer:

Patricia sa...

Jäklar va gott det ser ut .. och gud vilken lyx att ha en karl som kan laga mat .. =D

Kram kram

Unknown sa...

mmm... senapsdressing låter jättegott! Receptet ska sparas! :)
Ha en härlig fredag!
kram
//Lana

stina sa...

har du Icas stevia eller den koncentrerade?