måndag 13 augusti 2012

Variera frukost..

Frukost har jag lite svårt att hitta rätt i, jag åt ju oftast havregrynsgröt innan.. Nu blir det mycket ägg men man tröttnar..
Så nu har jag införskaffat dinkelpuffar som hälsokosten hade.. Nu skall hon som äger affären ev inte ha dessa mer eftersom hon tyckte de var för dyra.. Hon tog 89:- för 500 g men sa att det rekommenderade priset är 130:- och det tyckte hon inte att hon kan ta.. och ja, det är ju liiiite dyrt..
När sambon varit och tränat så var han inom och köpte en påse till åt mig <3
Och jag gillade dem.. Idag åt jag dem med lite stevia i, jordgubbar och mjölk.. Riktigt gott och skönt att ha och variera frukosten med..
Jag gjorde ju egen müsli för ett tag sedan men jag gillade aldrig den så av det som var kvar fanns det nu mögel i så det åkte i soporna..
Nu läste jag på påsen och såg att de innehöll lite mycket kolhydrater egentligen, men om man inte äter det var dag och om man inte är så strikt lchf:are så funkar de ju.. Eller om man blandar ut det med annat tex müsli.. Dinkelpuffarna har 61 kolhydrater/100g.. I min portion hade jag 25 g puffar och det blev 15 g kohydrater, så det beror ju på hur mycket mer kolhydrater man äter under dagen..

Kram Mia

4 kommentarer:

ryskadockor sa...

Jag brukar köpa bovetepuffar och quinoapuffar, de har också lite mer kollisar men är glutenfria...
Jag gör egen musli till dottern.
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

Vit dröm sa...

Ja det kan vara svårt att variera sin frukost, samtidigt som man vill ha något som går snabbt.
Själv är jag insnöad på frökex med olika pålägg, ett kokt ägg och kaffe. Får se hur länge det håller i sig ;)
Ha en fin dag!
Kram Anna

fröken nilssons kök sa...

Det där m frukost är av någon konstig anledning ofta det som många (även jag) i början tycker är svårt.....
Bara ta det lugn och ät så du blir mätt, behöver ju inte va ägg, gårdagens rester funkar perfekt ;)

En wrap funkade perfekt för mig när jag tröttnade på "vanliga" ägg till frukost, jag fixade den kvällen innan så det va klart att äta bara :)

Kämpa på du hittar snart din väg

Pernilla Be sa...

Är inte havregrynsgröt okej? Det mättar ju jättebra och är så gott. Ska man äta kolhydrater någon gång på dygnet så är det till frukost :) jag äter havregrynsgröt med drottningsylt och mjölk till frukost, eller bär med youghurt.

kram, pernilla be