söndag 12 augusti 2012

Lördagsgott!!

Lördag har det ju varit hela långa dagen.. Eller lång och lång, den försvann ju i lika snabb takt som alla andra dagar.. 20 minuter till i detta nu sedan är det minsann söndag..

Denna dagen har med varit en kanoners dag för mig vad det gäller att gå efter lchf-kost.. Jag har varit riktigt jäkla duktig nu de sista en och en halv veckorna som gått och än så länge känns det kanon.. Hoppas det visar sig på vågen med.. Lite bättre med motionen bör jag bli med, men idag har jag varit ute på en promenad iaf..

Det jag saknar mest just nu är bröd och jag har lite svårt för lchf-bröden jag funnit.. Visst de funkar men  inget jag hittat som jag direkt hoppar jämfota för.. Idag har jag bakat ännu ett bröd, ett valnötsbröd som jag hittade i bloggen 56 kilo.. Detta bröd var inte så "äggigt" och det smakade hyfsat..
Receptet skall jag dela med mig av så klart..
VALNÖTSBRÖD

1 bröd, ca 27 skivor (1 kolhydrat/skiva) 

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 msk Fiber husk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt

Mixa det i en mixer, det skall bli som mjöl..

Blanda sedan i 
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:
250 g kesella, 10%
6 ägg

Klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i formen..
Grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader..
Låt svalna och skiva upp brödet innan du fryser det så det är lätt att bara plocka upp så många skivor du behöver..

Ikväll har vi oxå grillat och då gjorde Patrick rödlöksmarmeladen jag lade ut recept på igår och jag gjorde en grönsallad och en tzatziki.. Stekte upp lite champinjoner och kantareller med.. Så smarrigt..
Rödlöksmarmeladen fick ni som sagt recept på igår men tzatzikin kan jag ju dela med mig receptet av..

TZATZIKI

150 g gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta 
(jag tar nån till, vill ju det skall smaka en del vitlök ;) )
1 krm svartpeppar
1 krm vinäger
1 msk olivolja

Skiva gurkan och strimla skivorna tunt.. Lägg dem i en sil och salta på dem.. Låt dem rinna av en bra stund..
Blanda de andra ingredienserna, blanda i gurkan..
Enkelt, snabbt och gott..

Efterrätt gjordes med idag, det är ju lördag =) Och idag hittade jag ett recept på Cheesecake i glas, och det hittades i 56 kilo's blogg.. Mycket gott var det och receptet kommer här..
CHEESECAKE I GLAS

Ca 5 portioner

Mandelcrunch:
100 g smör
3 dl mandelmjöl
1-2 msk sötningsmedel

300 g philadelphiaost
3 dl grekisk yoghurt, 10%
3,5 msk sötningsmedel
1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Smält smöret och blanda ner mandelmjölet och sötningsmedlet..
Bred ut det på ett bakplåtspapper, tunt.. Grädda i ugnen i 175 grader i 7-8 minuter, tills kakan fått färg..
Låt svalna, smula sedan sönder till kaksmulor..

Vispa yoghurten, philadelphiaosten och sötningsmedlet.. Vispa ner jordgubbarna till det blir en slät smet..
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch..

Njut av allt gott!!

Kram Mia

Ps.. Det han bli söndag innan jag fick ut inlägget så jag önskar er en bra söndag =) Ds..

3 kommentarer:

Unknown sa...

Allt låter så otroligt gott! :)
Ska testa baka det brödet fast med kokosgrädde istället för kesella... jag äter ju inte mejerier... får se hur det blir då... kokossmak älskar jag så det borde funka för mig! :)
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vad gott allt ser ut! Jag älskar valnötter i bröd :)

Anonym sa...

Jag tycker personligen att detta brödet är helt klart bäst. Bakar det, skivar, fryser och rostar ganska ordentligt:
http://56kilo.alltforforaldrar.se/solrosbrod-lc-lchf/

Men i min (ganska vanliga) brödform passar det bäst att gånga receptet med 1,5-2 ggr för att det ska bli lite storlek på skivorna. Visst är det lite kolisar i, men jag äter bara några skivor i månaden - när suget kommer :)

Anna E