söndag 5 februari 2017

Tacos!!

Igår hade vi kalas för min dotter, och hon hade valt tacos till sin födelsedagsmiddag. Bra och enkel mat för hennes mamma att fixa.
Till mig vägde jag upp färsen och tog min egenblandade tacokrydda, receptet hittar ni ----> HÄR.. De andras gjorde jag med den vanliga kryddan eftersom jag skulle göra så mycket och inte hade så mycket blandad krydda.
Jag gjorde också ostkorgar till mig att ha istället för tortillabröd, receptet hittade jag i den fantastiska lchf-bloggen Tjockkocken
De blev inte så vackra, men himla goda till tacos, man kan säkert ha dem till andra fyllnader med.


Ostkorgar

Använd ost utan en massa hål i, jag använde Goudaost.
Lägg omlott och dubbla ostbitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper på, så stora du vill ha dem. Grädda i 200° i ca 10 min eller till de fått lite färg. Låt dem vila på plåten 30-45 s innan du lägger dem över botten på ett glas eller en liten skål, gärna rundad i botten.
Låt dem stelna.
Sedan är det bara att fylla med vad man vill.

Jag har haft godis hemma inför kalaset, och så klart kunde jag inte låta bli, det blev några bitar i fredags och några bitar igår.. Dumma mig!! Men det som blev över skickade jag med barnens småsyskon som lördagsgodis, så nu finns det inget hemma.

Nu är det söndag och då kommer vi äta resterna av tacosen, och idag skall jag åter väga och mäta allt så jag får i mig det maxtal av fett, protein och framförallt kolhydrater.

Ha en fin söndag och en bra start på nya veckan!

Kram 
Maria

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Du är duktig.. ❤

Maritha sa...

Du är så himla duktig........när vi äter Tacos hoppar jag bara över skalen men ostkorgarna måste jag ju prova :)
Tacokrydda köper jag från en Kryddbutik i Stockholm http://www.essencefabriken.se/, den är jättefin! Ja både butiken och kryddan :)

Maritha